İkarya İnsanları ve Uzun Yaşamın Sırrı

İkarya İnsanları ve Uzun Yaşamın Sırrı

İkarya İnsanları ve Uzun Yaşamın Sırrı

Adaya ayak bastığınız an, uzun ömrün sırrını tespit ediyorsunuz. Hava  şerbet  gibi. Tarifsiz güzellikte bir rüzgar. Daracık yollar, yokuşlar, tepeler. Bu mis gibi hava eşliğinde, keçiler gibi habire  yokuş tırmanıp inerek, kısa yaşamak elbette ki mümkün değil.

İkarya’nın en turistik yeri Armenistis. Kuzey batıdaki bu küçük köy, daracık yokuşlu yolları ve tepelere tünemiş gibi duran barları,  kafeleri ile ünlü. Merdivenlerle inilen küçücük bir plajı da var. Bu küçük plaj haricinde denize girmek mümkün değil, her yer uçurum.

Vahşi doğa nedeniyle, ancak  birkaç kuytu koyda denize girmek mümkün. Gerçekten değişik bir yer. Dünyanın sonuna gelmiş gibi bir his uyandırıyor insanda. Bu kadar mavi bir denizi hiçbir yerde göremeyebilirsiniz.

İkarya keçilere layık bir ada. Dalga geçtiğimi zannetmeyin. Keçileri Dünyanın en özgür, en başına buyruk canlılarıdır. İkarya’nın her tarafında keçi görebilirsiniz.. Özellikle güneydeki yolda (Kirykos-Magenitis arası) sarp kayalıkların üstü çılgın dağ keçileriyle doluydu, en olmadık yerlerde akrobasi yapıyorlar.

                 Adanın insanları son derece nazik, hayat dolu insanlar. Her konuda, her türlü yardıma açıklar. Ve son derece “yavaş” yaşıyorlar. Siga siga. No telaş, no panik! Adada şartlar son derece mütevazı. Herkes işini doğru düzgün yapıyor, herkes birbirine saygılı. İnsanın da özgürlüğüne düşkün, canlı olanı için nefis bir ada İkaria. Rüzgarı, mis gibi havası yeter. İkaryada yaşayan insanlar çok sağlıklı neden mi ? 8 adet şifalı kaynağı ve düşük turist sayısıyla cennetin sırrı Ege Denizi'ndeki doğal adada yatıyor.

İkarya Adası'nda her üç kişiden biri 90 yaşına kadar yaşıyor. Popülasyonun çoğunluğu 100 yaşına kadar yaşamış. Fakat,  burada kimse yalnız değil. Yaklaşık olarak 10.000 iyimser insan burada yaşıyor.

                Burada çok az sayıda insan Alzheimer hastalığı ya da yaşa bağlı sorunlardan haberdar. Stamatis Moraitis (fotoğrafı yukarıda) buraya  Amerika Birleşik Devletleri'nden son günlerini yaşamak için gelmiş; çünkü doktorlar sadece 9 ayı kaldığını söylemiş. Yunan kökenli Moraitis 1976 yılında ailesiyle memleketi olan adaya dönmüş ve yaklaşık 37 yıldır burada mutlu mesut yaşamakta.

              İkaryada kimsenin acelesi yok. İnsanlar çalışabildikleri kadar çalışıyorlar, dağlara tırmanıyor, kendi yetiştirdikleri meyveleri yiyorlar. Buradaki insanların bolca tükettiği diğer şeylerse zeytin yağı, fermente edilmiş acı mayalı ekmek, keçi sütü ve bitki çayı şeklinde sıralanabilir. Akşamlarıysa komşularıyla oturup bir bardak şarap içiyorlar.Burada yaşayanlardan 101. yaşını kutlayan bir kadınsa sırrı sorulunca "Burada ölmeyi unutuyoruz!" demiş.

                Sonuç olarak insanoğlu doğal yaşadığı takdirde genlerinden gelen ölümcül bir hastalık yoksa başına gelen kazalar hariç uzun yaşamın sırrı doğal yaşamdan gelmektedir. Rodaart  ailesi olarak Doğal Yaşamı özlüyor ve tüm insanlığa tavsiye ediyoruz. Tüm ürünlerimizde doğal olan ürünleri kullanıyoruz.

                                                                                                                                                                            Saygılarla

                                                                                                                                                                                                                         Rodaart Ekibi

Etiketler: İkarya İnsanları ve Uzun Yaşamın Sırrı
Ocak 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR