NEDEN EL YAPIMI ÖNEMLİDİR

NEDEN EL YAPIMI ÖNEMLİDİR

NEDEN EL YAPIMI ÖNEMLİDİR

Her şeyin dijitalleştiği  modern dünyamızda, bazıları zanaatların ve zanaatkârların hala el yapımı pazarda geliştiğini görmenin garip olduğunu düşünebilir. Bugün satılan ürünlerin büyük çoğunluğu seri üretilse de, anlayışl

ı tüketiciler hala sadece el yapımı ürünlerin sunabileceği türden bir kalite arıyorlar.

Artık birçok web sitesine incelediğinizde büyük üreticilere rağmen milyonlarca el yapımı ürünün daha çok tıklandığını göreceksiniz. Evet, daha ucuz, seri üretimlerin şiddetli rekabetine rağmen kendin yap (DIY) tasarımları daha çok seviliyor. Alışveriş yaparken el yapımı ürünleri almaya hazırsanız , muhtemelen yatırım yapmaya değip değmeyeceğini merak ediyorsunuz. Hala tüketicileri çeken el yapımı ürünlerle ilgili ne olduğunu tam olarak bilmeniz için iyi bir neden var.

 

Bizi Geçmişimize Bağlar

Nerede olduğumuzu ve nasıl bu zamana geldiğimizi bilmiyorsak, insan olarak hayattan ders çıkaramayız. El işi ürünler dünyanın bize ihtiyacımız olan şeyleri nasıl sağladığını anlamamızı sağlar. Sanatçı için el işi malzemeler üzerinde çalışmak geçmişi okumamızı ve bağlantı kurmamızı sağlıyor; her bir ürünün üretimine harcanan emek ve zaman miktarını anlıyoruz, bu da el yapımı ürünlerin değerini otomatik olarak artırıyor. Geçmişin emekçilerine saygı duymayı ve onların bize bıraktığı mirasın üzerine bir tuğla da inşa etmeyi öğrenirsiniz.

Tüketici için, en yüksek kalitede işçilik ve her bir parçanın benzersizliği konusunda emin olursunuz. El emeği ürünler olduğunda, hiçbiri birbirine benzemez,  aynı üründen bir tane daha aldığınız da farklı bir ürün almış olacaksınız. Bununla birlikte değerli ürünlerin yapım aşaması seri üretim yani fason ürünlerin üretimi kadar kısa olmayacaktır. Siz bu ürünleri aldığınız da bir tarihte almış olacaksınız Rodaart’ın vitrin ürünlerinde en az 30 yıllık deri çantalar mevcuttur. Çantaya antika sınıfında bulunmuş olmasa  hala kullanılabilir durumda. Yani size  Üretilen ürünlerin aksine, el yapımı daha hızlı ve daha ucuz ürünleri yaşama eğilimindedir, bu yüzden daha uzun süre sizinle birlikte olacaktır.

Bizi Doğaya Bağlar

Ahşap, pamuk, ipek veya deri gibi doğal malzemeler kullanan zanaatkarlar, geniş bir çekiciliği olan çok yönlü ve zarif ürünler yapabileceklerini keşfediyorlar. Dijital ve seri üretilen malların belirli bir işlevselliği olsa da, asla gerçekten benzersiz olamazlar. El yapımı her zaman işçiliğin gerçekten öne çıkacağı türden işleri gösterecektir.

El işi, ürünlerin insan tarafını sergiler ve insanlara tamamen yeni bir şey yaratma memnuniyetini verir. El yapımı bir hediye verdiğinizde, nesneden daha fazlasını veriyorsunuz, aynı zamanda insan ruhunun bir parçasını da veriyorsunuz. Bir sanatçı bir şey yaptığında, içine biraz kendini koyar. Gurur duyduğu bir şeydir. Ürününü satın almanız onun karakterini, fikrini ve ruh halini satın almaktır.

Kalbe Dokunuyor

Tüm ürünlerle birçok şey farkedebilirsiniz, ancak el yapımı ürünler her parçada gerçek güzelliği yakalama eğilimindedir. Bir şekilde klişelerden az uzak gibi görünen el emeği ürün bile diğer taklitlerinden çok daha güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Rodaart olarak samimi, sıcak kanlı ve sanatsal yönü olan  ustalarımızla veya zanaatkarlarımızla size  tüm sevgimizi ve içtenliğimizi (handmade with love)  katarak ürünler sunmayı ilke edindik.Herkesin kendine ait bir parça bulacağı sitemizi ziyaret etmenizi öneririz.

Son zamanlarda, tüketici satın alma alışkanlıklarında gerçek bir değişim olmuştur. Giderek daha fazla insan el yapımı ürünlerin kalitesine ve şıklığına geri dönüyor. Daha ucuz ürünlerin her zaman en iyi değeri sunmadığını öğreniyorlar. Düşük malların değiştirilme maliyeti, tek bir el yapımı ürünün maliyetini kolayca aşabilir.

 

Saygılar

 

 

 

 

Rodaart Ekibi

 

Etiketler: NEDEN EL YAPIMI ÖNEMLİDİR
Ocak 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR