Gerçek Deri mi Vegan Deri mi?

Gerçek Deri mi Vegan Deri mi?

GERÇEK DER mi VEGAN deri mi?

Deri kültürü, hepimizin bildiği üzere çok eskilere dayanır. Tarihi kayıtlar, bu son derece dayanıklı malzeme için çok çeşitli kullanımlarla doludur. Bununla birlikte, toplum yeni bir düşünce tarzına daha fazla girmeye başladığında, bazı insanlar bugün gerçek deri kullanımının pratik kullanımını çok aştığından endişe duymaktadır. İster hayvan aktivistleri, isterse de daha yeni ve daha modern materyaller içinde olsunlar, birçokları için giderek artan bir endişe kaynağıdır.

Sonuç olarak, büyüyen bir suni deri endüstrisi popülerlik kazanıyor. Ürettikleri malzemeler sadece güzel ve ucuz değil, aynı zamanda çok pratik ve iyi bir  amaca da hizmet ediyor.. Aslında, suni deri veya vegan derinin, bazen de adlandırıldığı gibi, çevremiz için sorumlu bir seçim olarak tanıtıldığı zamanlar olmuştur. Birçok durumda, sahte ürün o kadar iyi yapılmıştı ki, gerçek deri ile arasındaki farkın anlaşılması çok zordu.

Bu, birçok kişinin deri endüstrisinin bitip bitmeyeceğini merak etmesine neden oluyor. Ancak, bu konumdan çok uzaktayız. Böyle bir şeyin olması özellikle gerçek deri meraklısı için asla mümkün değildir. 

Fiziksel Olarak Nasıl Farklılıkları Var

Suni deriye baktığınızda, belirli bir tekdüzelik göreceksiniz. Yüzeyde güzel görünse de doğal görünmez; doku farkı anlaşılır ve hissedilir. Suni deri, kendini anlatacak sıcaklığa ve karaktere sahip değildir. Çünkü makineden çıkan her parça birbirine benzer.

Öte yandan, gerçek deri bambaşka bir yapıya sahiptir. Ona dokunduğunuzda, doğallığından pürüzsüzlüğünden kendinizi alamazsınız. Esnektir, gerçek deri nefes alır gerilir, büzülür. Her yönden doğal ve organiktir.

Dayanıklılıktaki Farkları

Suni deri gerçek derinin dayanıklılığına yaklaşamaz. Doğal deri yıllarca kullanılabilir ve ne kadar çok kullanırsa o kadar daha iyi olur. .Suni deri için tam tersi geçerlidir. Ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok bozulur. Düzenli kullanımla, estetik çekiciliğini ve işlevselliğini hızla kaybeder ve çok geçmeden bir tane arıyor olursunuz.

Çevresel Etki

Bazıları gerçek deri kullanmanın çevre için kötü olduğunu iddia edebilir. Ancak, gerçekler hiç de öyle değil. Doğal deri adı üstünde doğal olduğundan salınan kimyasal toksin riski çok düşüktür. Bir de hayvan hakları meselesine gelirsek deri için hayvanlar kesilmiyor. Kesilen hayvanların derisi kullanılıyor. 

 Çoğu suni deri poliüretan veya polivinil klorürden (PVC) yapılır. Bunlar, iki farklı sıvı kimyasalın bir araya getirilmesiyle üretilen maddelerdir. Bu toksinlerle çalışanların üretim sürecinde kimyasal maddelere dayanıklı giysiler giymeleri gerekmektedir. Buna eldivenler, göz koruması ve hatta solunum maskeleri dâhildir.

Bu nedenle, ürün kullanım ömrünün sonuna geldiğinde, aynı kimyasallar çevreye geri salmaya başlar ve doğal dünyada hiç meydana gelmeyecek toksinler yaratır. Bunların çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Suni derileri oluşturma sürecinde bile etrafındaki herkesi etkileyebilecek olumsuz bir etkiye sahiptir.

Gezegeni insanın acımasız emellerinden kurtarmak için iyi bir fikir olsa da, gerçek veya suni derinin gerçekten karşılaştırmaya değer mi karar verirken yüzeyin daha derinine bakmak gerekir. İlk bakışta, suni derinin daha ekonomik ve ahlaki olarak sorumlu bir yol olduğu anlaşılabilir. Ancak, gerçek deri kullanmanın faydalarını düşünmek için zaman ayırdığınızda, çevreyi gerçekten kurtarmak istiyorsanız, doğaya sadık kalmak ve sağladığı tüm şeylerin daha akıllıca bir seçim olduğunu görmek kolaydır.

El yapımı ve doğal olan her şeyi takdir eden tüketici türünü anlıyoruz. Bizden yaptığınız her satın alma işleminin kendine özgü özellikleri olmasını sağlamaya kararlıyız. , Tasarımcılar ve profesyonel zanaatkâr ekibimizle tüketiciler, günlük ihtiyaçları satın alsalar bile, satın aldıkları insan ruhunun ve güzelliğinin bir parçası olduğunu biliyorlar. Rodaarttan el yapımı bir şey satın aldığınızda, sadece orijinalin bir kopyasını değil, gerçek bir el yapımı ürün aldığınızdan emin olabilirsiniz. Ekibimiz, müşterilerimizi beklediği sağlam ve uzun ömürlü deri ürünleri oluşturmak için yorulmadan çalışıyor.

Yaptığımız her şey, sanat, güzellik, beceri ve kalitenin tüm özelliklerini her öğe için sağlamak içindir.. Satın alma işlemlerinizi test etmekten çekinmeyin ve bizden el yapımı deri ürünleri satın alarak tam olarak ne kazandığınızı göreceksiniz.

                                                                                                                                                                                                                      Saygılarla

                                                                                                                        Rodaart Ekibi

Etiketler: Gerçek Deri mi Vegan Deri mi?
Ocak 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR